Във Великобритания един от водещите привърженици на Брекзит в редиците на торите призова министрите

...
Във Великобритания един от водещите привърженици на Брекзит в редиците на торите призова министрите
Коментари Харесай

Водещ Брекзит привърженик иска отваряне на границите на Великобритания за работници от ЕС

Във Англия един от водещите привърженици на Брекзит в редиците на торите призова министрите да отворят още веднъж границите на Обединеното кралство за десетки хиляди млади служащи от страните от Европейски Съюз, с цел да се оправят с острия дефицит на работна ръка след Брекзит, който, според него, води до повишение на инфлацията.

В намерено самопризнание за неуспехите на имиграционната политика, откогато Обединеното кралство напусна Европейски Съюз, някогашният министър на околната среда Джордж Юстъс съобщи за вестник „ Обзървър “, че правителството на Риши Сунак би трябвало неотложно да стартира двустранни договаряния с страните от Европейски Съюз, за да предложи на младите европейци под 35 години право на двугодишни визи за работа на Острова.

Джордж Юстъс, който бе министър на околната среда, храните и селското стопанство по време на Борис Джонсън съобщи, че сключваните покупко-продажби би трябвало да бъдат реципрочни, тъй че младите английски граждани под 35 години да могат да живеят и работят в продължение на две години в съответните страни-членки на Европейски Съюз. Както се изрази Юстъс, „ това ще бъде част от по този начин нужното помиряване след Брекзит с нашите европейски съседи “.

Юстъс, който ще напусне Народното събрание на идващите общи избори, е изключително сериозен към Министерството на външните работи и неговите имиграционни правила, основаващи се на умения, които провалят страната на доста равнища, по неговите думи.

Позовавайки се на листата с специалностите, на които е позволено да работят на Острова, той сподели: " Недостатъците в сегашната ни по този начин наречена имиграционна система, стават все по-ясни с всеки минал ден, тъй като имаме политика, която не дава отговор на потребностите на нашата стопанска система. Допускаме хора, които се смятат за квалифицирани, като юристи, синдици, музейни чиновници, даже дисководещи, а нямаме никакъв дефицит в тези браншове. Но ние не разрешаваме на хората да идват тук, с цел да работят в браншове като хранително-вкусовата индустрия, макар че в тях има изострен дефицит на работна ръка и това способства за инфлацията “.

Джордж Юстъс предлага да се стартират двустранни договаряния, като се стартира с България, Румъния и балтийски страни и в следствие с останалите страни-членки на Европейски Съюз, с цел да се сътвори реципрочна визова скица за младежка подвижност, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР